Koolid korda!

, Haljala valla kodanik, Võsu kooli vilistlane
Copy
Haljala koolimaja lammutustööd.
Haljala koolimaja lammutustööd. Foto: Ain Liiva

Juuli keskpaigas tuli Haljala vallale oodatud ja väga hea uudis – Haljala valla spordihoone ehitamist toetab riik 1,04 miljoni euroga. Mida see valla arengule ja kohalikele elanikele tähendab?

Hariduse ja huvitegevuse edendamine on ilmselgelt üks olulisemaid teemasid, et tagada meie piirkonna areng. Haljala valla territooriumil asuvad Haljala ja Võsu kool. Valla investeeringute programmis on kõige olulisemal kohal just haridusasutuste rahastamine. Kui meil on piisavalt lasteaia- ja koolikohti ning me suudame luua noortele turvalise ning tänapäevase õpikeskkonna, siis on üsna tõenäoline, et elu maal jätkub.

Praegu käivad tempokad ehitustööd Haljalas, kuhu järgmiseks kevadeks kerkib uus kooli- ja spordihoone. See parandab oluliselt õppimis- ja sportimisvõimalusi piirkonnas. Just spordihoone rajamiseks esitas vald taotluse toetuse saamiseks meetmest “Energiatõhususe ja taastuvenergia kasutuse edendamine avaliku sektori hoonetes” ning saigi selle. Siinkohal tänu ja tunnustus valla vastava valdkonna eest vastutajatele, kes täiendavaid rahastamise võimalusi otsivad ning kvaliteetseid projekte koostavad. Selge on see, et koolide, lasteaedade, spordihoonete jms renoveerimine ja rajamine ei ole odav ning nende rahastamiseks kasutab omavalitsus ka laenuraha. Kõnesoleval juhul tähendab riigi toetus suurusjärgus miljon eurot seda, et Haljala kooli ja spordihoone rajamiseks ei pea vald esialgses mahus laenuraha kasutama ning saab julgemalt järgmiste oluliste projektide suhtes plaane teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles