Birgit Landbergi lavastuses peetakse pidu katku ajal

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Teater Must Kast võimendab sageli lavastustes sõnumit füüsilise tegvusega. Fotol stseen lavastusest "Pidu katku ajal".
Teater Must Kast võimendab sageli lavastustes sõnumit füüsilise tegvusega. Fotol stseen lavastusest "Pidu katku ajal". Foto: Must Kast

Rakveres üles kasvanud Birgit Landberg tegutseb edukalt Tartu projektiteatris Must Kast ning sel sel suvel mängitakse maanteemuuseumis tema lavastust “Pidu katku ajal”. Landberg kinnitas, et lavastus ei põhine Puškini värssnäidendil, mida eelmisel suvel mängis Rakveres Art Café sisehoovil näitetrupp KaRakTer.

“Nimi on sama ja Puškin võttis omakorda aluseks John Wilsoni näidendi. Mulle meeldis lihtsalt see sõnakujund – “pidu katku ajal”,” rääkis Birgit Landberg ja selgitas, et lavastuses tegeletakse koroonakriisi mõjudega inimestele ja oma tõe otsimise või oma tõlgenduse leidmisega tõest. Lavastus valmis trupitööna ja näiteseltskonnale tundus, et inimestel on vaja pigem kergust sellesse raskesse aega.

“Ja pidu. Aga samas me ei naera üldse selle üle, et me oleme keset pandeemiat,” ütles lavastaja, kes arvas, et lõpus võtame siiski huumoriga kõike seda, mis on kahe aasta jooksul juhtunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles