Vaade: ründaja tulebki maha lasta

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Toomas Herm.
Toomas Herm. Foto: Virumaa Teataja

Ameerika ühendriikides on politseinikul õigus tulirelva kasutada juba üksi sel puhul, kui ei täideta mundrikandja seaduslikult antud korraldust.

Leedu rändekriis on võtnud vägivaldse pöörde. Hiljuti sain Luhamaa piiripunktis äärmiselt ebameeldiva üllatusena teada, et Eesti piirivalvur ei tohi isegi hoiatuslasku teha, kui piiririkkuja tema seaduslikult antud korraldust ei täida. Teenistusrelva võib haarata vaid juhul, kui on oht inimese elule ja tervisele. Kuidas ma selle loetud sekunditega kindlaks teen? Kui näiteks piiririkkuja mind püstolist sihib, siis on juba lootusetult hilja.

Läänemaa Haeska küla sai üleöö kuulsaks seal juhtunud intsidendi tõttu, kus üks noor mees ühise joomingu käigus võttis auto, sõitis sellega kraavi, seejärel hakkas seltskonnas tüli norima ja läks mõnele kallale, muutus kohale kutsutud politseinike suhtes agressiivseks, haaras kaika ning lõi ühele korravalvurile lõpuks vastu pead. Enne lööki pähe oli teine politseinik teinud teenistusrelvast hoiatuslasu, kui kolleeg viga sai, siis tulistas mitu lasku ründaja suunas, haavates teda surmavalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles