Anne Nõgu pooldab keskhariduse kohustuslikuks muutmist

Margus Vahter
Copy
Anne Nõgu.
Anne Nõgu. Foto: Marianne Loorents

Pikaaegse Rakvere eragümnaasiumi direktori Anne Nõgu hinnangul on nüüdsed põhikoolilõpetajad Eestis kehvas olukorras, sest peale kohustusliku haridustee lõppu on neil valida vaid kahe tee vahel: kas suunduda edasi õppima gümnaasiumisse või ametikooli.

“Kui sind gümnaasiumisse ei võeta ja ametikoolis sobivat eriala ei leidu, mida see noor inimene peab tegema sel juhul?” väljendas kooli direktor muret nende õpilaste pärast, kes ei leia valdkonda, mis paneks neil silmad särama.

“Meie pakume kolmandat varianti,” rääkis Nõgu ja selgitas, et era­gümnaasium on kool, kus õpilane saab aimu, kas temast saab päästeametnik, ettevõtja, infotehnoloog või kunstnik. Ta ütles, et eragümnaasium annab noortele võimaluse õppida, mis ei ole kunagi mahavisatud aeg. “Me ei ole akadeemilise suunaga gümnaasium, me püüame anda eluks ettevalmistust, et saada aimu, kes minust saab,” sõnas Nõgu. Direktor lausus, et pooldab mõtet muuta keskharidus kõigile õpilastele kohustuslikuks. “Kõik peaksid kaksteist aastat koolis käima,” sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles