Uskumatu – piiril on veel vaikne

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Vene föderatsiooni piiritulp (tagaplaanil) pannakse tavaliselt umbes 2,5 meetrit piirist sissepoole, sinna pildistama minnes rikutakse juba riigipiiri.
Vene föderatsiooni piiritulp (tagaplaanil) pannakse tavaliselt umbes 2,5 meetrit piirist sissepoole, sinna pildistama minnes rikutakse juba riigipiiri. Foto: Toomas Herm

Võrust Luhamaa piiripunkti poole sõites torkab eeskätt silma väike liiklus. Mõned rekad ja sõiduautod tulevad vastu. Kui Tartu–Võru maanteel söösteti suurimal lubatud kiirusel liikuvast toimetuse Toyotast massiliselt mööda nagu seisvast heinakuhjast, siis pärast Võru kadusid möödasõitjad ära. Kuigi mõnevõrra võinuks neid ikkagi olla, sest isegi kui piirile ja sealt Venemaale asja pole, tasub teekond ette võtta juba üksi looduse pärast.

Tartu–Võru maanteelt vaadatuna on ümbritsev loodus ja vaated imeilusad. Uskumatu, aga pärast Võru muutub vaatepilt veelgi kaunimaks. Niivõrd, et sohvril on tükk tegemist silmade tee peal hoidmisega. Need kipuvad alatasa mõnd sügavat orgu, tee ääres sillerdavat järve või mäenõlvale avanevat vaadet imetlema.

Vasakule Pihkva–Riia maanteele pöörates torkab silma hea tee. Lätis käinud teavad aga, et lõunanaabritel on see kohati konarlikum kui mõni kartulipõld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles