Nädala kaja: läheneme sügisele teisiti

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Veiki Ojaperv.
Veiki Ojaperv. Foto: Vladislav Musakko

Ei me pääse järjest külmematest ilmadest ja viiruse laialdasemast levikust. Naerusuistest suve nautivatest noortest on saamas täiskasvanuellu sukelduvad üliõpilased. Direktorid ja õppejuhid teevad plaane, kuidas järgmine koroonaaasta üle elada. Ranitsatelt pühitakse tolm, pastakal vahetatakse südamik ja sirkel väänatakse sirgeks. Ikka selleks, et sügiserütmi naasta.

Kuigi suur osa meist ei saa suvel kolm kuud puhata, elatakse soojal ajal ikkagi teistsuguses rütmis. Olgugi et suve keskpaik oli meeletult kuum, oli see väike puhkus koroonapiirangutest meile väga-väga vajalik. Nüüd peame aga puhkusemõtetest välja tulema ja hakkama üheskoos taas viirust alistama. Pelgalt valitsuse kätte seda ülesannet usaldada ei saa, see on selge.

Ebakindluse külvamine, üksteise internetis sõimamine ja massiline läbimõtlemata kogunemine võiks selle sügise eel seljataha jääda. Diivanile istuma jäämine ei ole samuti lahendus. Enda füüsilise ja vaimse tervise eest peab hoolt kandma igaüks ning seegi on väike panus kogu riigi tervisesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles