Viru Folgi peaesineja Go_A kiitis võõrustajat ja avaldas ka oma üllatava iidoli

Copy
Ukraina ansambel Go_A on tantsuliigutuste lihvimisel ammutanud inspiratsiooni Tommy Cashi videotest.
Ukraina ansambel Go_A on tantsuliigutuste lihvimisel ammutanud inspiratsiooni Tommy Cashi videotest. Foto: Lisette Luik

Viru Folgi selleaastane peaesineja, Ukraina folktroonikaansambel Go_A andis vahetult enne festivali ametlikku avamist Käsmu poe saalis pressikonverentsi, kus räägiti nii loomingu teemadel kui ka Eurovisionil kogetust.  

Bänd, kes teeb kõike ise ning kasutab välist abijõudu vaid muusika miksimise ja masterdamise juures, nimetab oma peamisteks trumpideks energiat, emotsioone ja koostööd. Alles peale neid tulevad noodid ja häälega tehtav töö. 

Läinud aastal vaid kaks kontserti andnud Go_A populaarsus on peale Eurovisioni lauluvõistlusel Ukraina esindamist teinud järsu hüppe. Kui veel mullu peeti neid folgifestivalide jaoks liiga elektrooniliseks ja elektroonilise muusika festivalide jaoks liialt etniliseks, on nad praeguseks leidnud sobiva koha Ukraina ja Euroopa muusikaskeenel. Lava peetakse juba teiseks koduks ning kontserte on enam, kui jõutakse kokku lugeda. Esineda eelistatakse just välitingimustes, kus ekstreemsed ilmaolud võivad luua kontserdile veel erilisema atmosfääri. Näiteks meenutati esinemisi lumesajus, kus helbed lauljale suhu tuiskasid, samuti hiljutist Ukrainas antud kontserti, kus hoolimata rajust ja äikesetormist kuulajad kohale olid jäänud ja muusikale kaasa elanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles