Tapa jaamahoones allkirjastati ajalooline koostööleping

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Koostöölepingule kirjutasid alla (vasakult) Tapa vallavolikogu esimees Maksim Butšenkov, Tapa vallavanem Riho Tell, Eesti Raudtee juhatuse esimees Kaido Zimmermann ning majandus- ja taristuminister Taavi Aas.
Koostöölepingule kirjutasid alla (vasakult) Tapa vallavolikogu esimees Maksim Butšenkov, Tapa vallavanem Riho Tell, Eesti Raudtee juhatuse esimees Kaido Zimmermann ning majandus- ja taristuminister Taavi Aas. Foto: Veiki Ojaperv

Tapa linna 95. sünnipäeval allkirjastati ajalooline koostööleping, millega pandi nurgakivi vaksalihoone korda tegemisele. 1928. aastal valminud jaamahoone jäi tühjalt seisma 2004. aastal.

Eesti Raudtee juhatuse esimees Kaido Zimmermann sõnas, et Eestis on palju hooneid, mis on oma kasutusotstarbe minetanud ja seetõttu tühjalt seisma jäänud. "Selle eest on neile uusi rakendusi leitud ning loodan, et ka Tapa sümbolhoonele leitakse asjalik kasutus," sõnas Zimmermann.

Eesti Raudtee juhatuse esimees jätkas, et Tapa vaksalihoonet on plaanitud ka raudtee kontorihoonena kasutusele võtta. "Aja jooksul on aga töötajaid nii palju vähemaks jäänud, et sellel ei oleks erilist praktilist väärtust olnud. Nüüd on aga Tapa valla otsustamise ja tegutsemise koht, mis hoonest edasi saab, Eesti Raudtee kindlasti toetab selle hoone renoveerimist," lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles