Viru Folgi peakorraldaja Peep Veedla esitles festivalil esikraamatut

, suvereporter
Copy
Peep Veedla esitles rahvus- ja sümbollindudest rääkivat raamatut.
Peep Veedla esitles rahvus- ja sümbollindudest rääkivat raamatut. Foto: Sten Semjonov

Peep Veedla, kes on varem tagasihoidlikku joont ajanud ning Viru Folgi ajaloo jooksul vaid korra väljaspool avatseremooniat sõna võtnud, astus tänavu püünele, et tutvustada oma uut raamatut “Rahvuslinnud ja sümbollinnud Euroopas ja kaugemal”. Koos raamatuga anti välja ka laulu- ja veelindude doomino.

Selleks et anda välja usaldusväärsete faktidega raamat, tuli Veedlal töötada läbi artikleid 30 keeles. Mõne linnu tutvustamine oli autori sõnul üpris keeruline. Näiteks on valge-toonekurg üldiselt tuntud Valgevene rahvuslinnuna, ent uurimise käigus selgus, et tegu on hoopis sümbollinnuga. Autori sõnul on Valgevene väga linnusõbralik riik. “Ainuke, kes teda edestab, on Eesti,” lausus Veedla muiates. Samuti on Euroopas vaid kaks riiki, kes annavad välja lindudega postmarke: Eesti ja Valgevene, sealjuures Eesti jõudis hakata seda tegema aasta varem.

Raamatu autori sõnul on rahvuslinnud intrigeerivad, kuna neid aetakse tihtipeale sümbollindudega sassi. Euroopas on rahvuslinnuta riike rohkem kui rahvuslinnuga riike.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles