Esimese näkitriatloni võitis vallavanem, aga lusti pakkus rahvale rukkikunn

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Rukkikuningas Hans Kruusamägi võttis võistlust lustiga ja poseeris distantsil koguni fotograafile. Kaotada polnud midagi, mees võitis hoopis publiku poolehoiu.
Rukkikuningas Hans Kruusamägi võttis võistlust lustiga ja poseeris distantsil koguni fotograafile. Kaotada polnud midagi, mees võitis hoopis publiku poolehoiu. Foto: Piret Saul-gorodilov

Teist korda toimunud Wähja festivali tõmbenumber oli Eesti esimene näkitriatlon. Laupäeval võtsid Ao külas toimunud meeleolukal võistlusel mõõtu seitse meest. Nad pidid näkineiu kuju kaasas tassides läbima vingerpussidega raja. Takistusi ning ülesandeid oli rajal mitu, sealhulgas kahlasid võistlejad mudas ja vees ning sahistasid läbi põhupallidest takistuse, vahepeal tuli koguni elusa näkineiu valvsa pilgu all pusle kokku panna.

Vaoshoitult võistlust jälgiva publiku hulgas oli üks entusiastlikult oma isale kaasa elav poiss, kes rihmapidi hoidis tagasi valvsalt võistlust jälgivat kuldset retriiverit. “Isa käib väga palju võistlustel,” rääkis Madis, kes toetas energiliselt oma isa Urmo Kesküla. Nad olid Pärnust näkitriatlonile osalema tulnud ja Madis lisas, et isal on järgmisel päeval Ironmani jooks ees. Ta kinnitas, et koer Alex on päris kindlasti rohkem isa oma, ning seda võis uskuda, kuna loom tahtis kangesti keset etappi peremehele appi minna.

Triatlonirajale läksid mehed paarikaupa, kuni lõpus pidi seitsmendana raja läbima üksiküritaja Hans Kruusamägi, kes on tuntud kui rukkikuningas. Kruusamägi tegi võistlusest vahva meelelahutuse ja valis kaalutlevalt, millist kuju endaga kaasa võtta. Ta kohtles puidust näkineidu hellalt nagu elusolendit, poseeris distantsil arvukatele fotograafidele ja pälvis finišis pealtvaatajate sooja poolehoiu. Kiirusele panustajatest oli parim Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles