Ulatuslik ümberehitus jätab Rakvere öösiti pimedusse

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Võidu tänaval kõrguvad kõrvuti uued ja vanad laternapostid. Uus ja vana elektrisüsteem ei taha aga koostööd teha ning seepärast on ette tulnud öid, mil tänav täitsa pime.
Võidu tänaval kõrguvad kõrvuti uued ja vanad laternapostid. Uus ja vana elektrisüsteem ei taha aga koostööd teha ning seepärast on ette tulnud öid, mil tänav täitsa pime. Foto: Marianne Loorents

Pooles linnas tuleb öösel ringi sõita täistuledega, tõdes üks Rakvere taksojuht ööl vastu pühapäeva. Põhjaliku rekonstrueerimise käigus vahetatakse välja 1418 tänavavalgustit ja 35 kilomeetrit kaablit.

Linnaosasid, kus tänavavalgustus ei tööta, on Rakveres rohkem kui mõni. Elanikud pahandavad Kungla ja Side tänava kehva valgustuse üle, samuti oli nädalavahetusel pime raudteejaama ja Võidu tänava piirkond. Abilinnapea Kert Karus tunnistas probleemi olemasolu ja selgitas: “Paraku käib tänavavalgustuse ulatusliku rekonstrueerimisega selline asi kaasas. Vahepeal põleb tänavavalgustus keset päeva, siis jälle on öösel mõni piirkond pime.”

AS Connecto Eesti peab vastavalt lepingule septembri lõpuks välja vahetama 1418 tänavavalgustit, ehitama 15 kilomeetrit maakaablitorustikku ja rajama 20 kilomeetrit uut õhuliini. Lisaks veel rajatised, mida tavaline inimene tähele ei pane, näiteks 18 uut juhtimiskilpi. “Loodame septembri lõpuks suurema osa töödega ühele poole saada,” ütles ettevõtte Virumaa telekomiosakonna juhataja Meelis Meesak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles