"Segasumma camp 2021" tõmbenumbriks kujunes kohtumine tankiga

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Noorkotkaste ja kodutütarde laagri tõmbenumbriks oli liitlasvägede tank. Britid olid lastelaagris sõbralikud ja näitasid naeratades oma võimsat masinat.
Noorkotkaste ja kodutütarde laagri tõmbenumbriks oli liitlasvägede tank. Britid olid lastelaagris sõbralikud ja näitasid naeratades oma võimsat masinat. Foto: Indrek Jurtsenko

Kirde maakaitseringkond korraldas kodutütardele ja noorkotkastele augusti algul välilaagri "Segasumma camp 2021", kus noortele jagasid oma kogemusi Kaitseliidu vabatahtlikud ja instruktorid. Tõmbenumbriks kujunes kohtumine liitlastega ja nende kohale toodud tankiga.

Liitlased Suurbritanniast tõid laagrialasse lahingutanki Challenger 2, mis kaalus üle 60 tonni ja seda vedanud auto HET ligi 50 tonni. Võimsad masinad köitsid noorte tähelepanu pikaks ajaks. Liitlased õpetasid noortele maskeerumist, haavatu kandmist, uudistada sai tanki ennast ja teha HET-iga väikest proovisõitu.

Noortelaagri töötubades keskenduti ellujäämisõpetusele, harjutati ööbimiskoha rajamist ja telgi püstitamist, lõkke tegemist, enesekaitset infokeskkonnas ja toimetulekut looduses. Loomulikult kuulusid õpetuse hulka ühtlasi maskeerumine, sidepidamine, esmaabi, väliköögi kasutamine ja palju muud põnevat ja praktilist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles