Rakveres on koroonaviiruse vastu vaktsineeritud alla poole koolinoortest

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Eesmärk on panna noored keskkonna peale mõtlema
Eesmärk on panna noored keskkonna peale mõtlema Foto: Vladislav Musakko

Tänase seisuga on Rakveres COVID-19 vastu vaktsineeritud ligikaudu 45 protsenti 12–19-aastastest koolinoortest, kellest vaktsineerimise kuur on lõpetatud ligikaudu 15 protsendil, edastas linnavalitsuse pressiteenistus.

Vaktsineerida saavad Eestis kõik alates 12. eluaastast. Rakvere linnapea Triin Varek tänab neid noori ja nende vanemaid, kes on tänaseks selle otsuse teinud, ja julgustab kõiki teisi, kelle terviseseisund lubab, vaktsineerimisel nende eeskuju järgima. "Vaktsineerimine on praegu ainus viis ennast ja teisi selle raske haiguse eest kaitsta," lausus linnapea. "Usun, et kõigil on hästi meeles, kui raske on hoida sotsiaalset distantsi, olla eemal sõpradest. Ainult kõik koos suudame hoida ühiskonna avatuna ja siin on ka noortel võimalus anda oma panus. Ka huviringid ja sporditegevus ei peaks ju jääma pausile."

Rakvere haigla juht Ain Suurkaev ütles, et õpilaste vaktsineerimisega alustati juba juulis, kui selleks riiklik nõusolek anti. "Noored on väga aktiivne inimeste grupp, kes käivad eri ürtustel, ning varsti moodustavad nad ka koolis kogukonna, mis toimib nagu perekond. Ehk siis kogukonnas levivad haigused kanduvad edasi. Sellest ka vajadus ennast ja kaaslasi kaitsta haiguste eest," rõhutas ta.

Haiglajuhi sõnul on uuest COVID-i tüvest palju kirjutatud ja räägitud ja märksõnadeks on selle kiire nakkuvus ja edasikandlus. "Oht on eriti neile inimestele, kel on mingid kaasuvad tervisemured, mis siis kõik võimenduvad," rõhutas Suurkaev. "Haiglaravil olevatest inimestest enamiku moodustavad hetkel ikka üle 60-aastased patsiendid, kuid sageli on nad viiruse saanud pere noorematelt liikmetelt. Noored haigestuvad muidugi ka ise, kuid oma nooruse tõttu on nende vastupanuvõime haigustele tugevam," selgitas Ain Suurkaev.

"Hoia ennast, kaaslasi, pereliikmeid ja oma kogukonda – selleks peabki vaktsineerima. Tahame ju, et kõik meie vabadused liikuda ja toimetada säiliks," pani haiglajuht koolinoortele südamele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles