Kadrina kultuurijuht kõneles Tallinn Music Weekil

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Tegus ja toimekas Ahto-Lembit Lehtmets esines konverentsil, kus arutleti regionaalse muusikaturu teemal.
Tegus ja toimekas Ahto-Lembit Lehtmets esines konverentsil, kus arutleti regionaalse muusikaturu teemal. Foto: Kuvatõmmis

Kadrina kultuurikoja direktor Ahto-Lembit Lehtmets kutsuti Tallinn Music Weeki raames toimunud Eesti muusikaturu fookuspäevale, kus ta osales vestlusringis teemal "Regionaalne muusikaturg – risk või võimalus?".

Koos temaga osalesid kolmapäeval avalikus vestlusringis Ando Kiviberg (Viljandi), Marleen Viidul (Tartu linnavalitsus), Kertu Orro (SA Eesti Kontsert), Aarne Valmis (OÜ Hitivabrik) ja Oleg Pissarenko (IDeeJazz) ning nende vestlust juhtis Terje Trochynskyi.

Arutelu läks muusikaturu võimalustest isegi kaugemale ja lahati üldiselt ürituste korraldamise võimalikkust regionaalsel tasandil. Kiviberg nentis, et kohaliku omavalitsuse (KOV) usalduse võitmine on suur samm ja selleks võib minna aastaid. Hiljem tasub uue üritusteseeria sisseviimine ennast kuhjaga ära. Viljandiga näitel rääkis ta, et linna tekkis peale folgifestivalide algust juurde söögi- ja ööbimiskohti ning linn sai täiesti uue hingamise ja imago. Marleen Viidul rääkis, et Tartus tehti peale Metallica kontserti põhjalik majandusanalüüs ning linna tulu kasvas teenuste ja toodete müügiga 1,2 miljoni euro võrra. "Kultuur aitab luua atraktiivsema elukeskkonna ja tõmbab uusi elanikke juurde," sõnas Viidul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles