Kuivatatud suvemaitseid on talvel mõnus krõmpsutada

Maila Vink tutvustas avatud talude päeval uudistoodet – ebaküdooniavahuveini. FOTO: Piret Saul-gorodilov

Toidu kuivatamine on iidne säilitamismoodus, millele tänapäeval on kõrgtehnoloogiaga vunki lisatud. Põhja-Eesti maitsete pakkujad kasutavad nii aeglast kuivatamist madalal temperatuuril kui ka külmkuivatamise teenust.

Artikkel on kuulatav
digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Põhja-Eesti kohaliku toidu märgise kandjaid ühendab tunnusväljend “Paepealsed maitsed” ja Virumaa Teataja püüab Lääne-Virumaal tegutsevaid Põhja-Eesti maitsete pakkujaid tutvustada.

Perefirma Vinkymon OÜ müügitelki võib laatadel sageli märgata. Tootmisjuht Maila Vink oli aldis ettevõtet tutvustama ning rääkis, et peamiselt pakutakse ebaküdoonia või küüslaugu baasil arendatud tooteid, aga kaubeldakse ka teiste köögiviljadega. Viljade kasvatamine toimub Väike-Maarja vallas Ärina külas, kõik omakasvatatud aiasaadused töödeldakse ja pakendatakse ettevõtte tsehhis.

13.08.2021 17.08.2021
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto