Kuivatatud suvemaitseid on talvel mõnus krõmpsutada

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Maila Vink tutvustas avatud talude päeval uudistoodet – ebaküdooniavahuveini.
Maila Vink tutvustas avatud talude päeval uudistoodet – ebaküdooniavahuveini. Foto: Piret Saul-gorodilov

Toidu kuivatamine on iidne säilitamismoodus, millele tänapäeval on kõrgtehnoloogiaga vunki lisatud. Põhja-Eesti maitsete pakkujad kasutavad nii aeglast kuivatamist madalal temperatuuril kui ka külmkuivatamise teenust.

Põhja-Eesti kohaliku toidu märgise kandjaid ühendab tunnusväljend “Paepealsed maitsed” ja Virumaa Teataja püüab Lääne-Virumaal tegutsevaid Põhja-Eesti maitsete pakkujaid tutvustada.

Perefirma Vinkymon OÜ müügitelki võib laatadel sageli märgata. Tootmisjuht Maila Vink oli aldis ettevõtet tutvustama ning rääkis, et peamiselt pakutakse ebaküdoonia või küüslaugu baasil arendatud tooteid, aga kaubeldakse ka teiste köögiviljadega. Viljade kasvatamine toimub Väike-Maarja vallas Ärina külas, kõik omakasvatatud aiasaadused töödeldakse ja pakendatakse ettevõtte tsehhis.

Tagasi üles