Hea Eeskuju konkurss kutsub tunnustama silmapaistvaid koolinoori

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Möödunud aastal pälvis Hea Eeskuju tiitli Narva Vanalinna Riigikooli abiturient Vladislav Virtonen.
Möödunud aastal pälvis Hea Eeskuju tiitli Narva Vanalinna Riigikooli abiturient Vladislav Virtonen. Foto: Www.heaeeskuju.ee

Hea Eeskuju tiitlile saab kandidaate esitada augusti lõpuni. Kandidaadiks sobib iga üld- või kutsehariduskooli õppur või kuni kümneliikmeline grupp noori, kes viinud oma kodukandis ellu midagi, mis väärib kogu Eesti tähelepanu.

Hea Eeskuju konkurss toimub sel aastal neljateistkümnendat korda.

"Oluline ei ole teo suurus, vaid see, missugust mõju see teistele ühiskonna liikmetele avaldab. Hea Eeskuju konkursi eesmärgiks on näidata et noored ei ole mitte ainult meie tulevik, vaid nad loovad tulevikku juba tänasel päeval," seisab konkursi pressiteates.

Võitjad valitakse välja 15 finaali jõudnu seast. Peaauhind, millega kaasneb rahaline preemia ja Suurima Julguse tiitel, antakse üle 7. oktoobril Alexela Kontserdimajas, Laheda Koolipäeva noortekonverentsil toimuval tänugalal. Läbi aastate on Lahedal Koolipäeval sõnavõttudega esinenud sellised mainekad inimesed nagu Hirvo Surva, Märt Avandi, Kersti Kaljulaid, Aleksei Turovski ja paljud teised. 

Konkursi patroon on riigikogu liige ning endine tippsportlane Kristina Šmigun-Vähi. "Olen täiesti veendunud, et tunnustades neid, kes teevad midagi hästi, mõjutame tervet ühiskonda paremaid tegusid tegema," ütleb patroon konkursi tutvustavas videoklipis.

Oma kandidaadi saab esitada konkursi kodulehel, esitajaks võib olla nii eraisik kui ka asutus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles