Sotsiaalkindlustusamet hakkab välismaalastele Euroopa Liidu COVID-i tõendeid väljastama

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Sotsiaalkindlustusamet osutab abi tõenditega varustamisel.
Sotsiaalkindlustusamet osutab abi tõenditega varustamisel. Foto: EVE NAABER

Eestlased ja Eesti isikukoodiga välismaalased, kes ei saa endale ise patsiendiportaalis Euroopa Liidu (EL) COVID-i tõendeid teha, saavad selleks avalduse esitada kõigis sotsiaalkindlustusameti teeninduspunktides.

Sotsiaalkindlustusameti (SKA) peadirektori Indrek Holsti sõnul on EL-i COVID-i tõendid muutunud lahutamatuks osaks nii reisimisel kui ka siseriiklike ürituste ja kohtade külastamisel, mistõttu oli vajalik muuta abi tõendite loomisel kättesaadavaks laiemalt üle riigi ja kõigile inimestele. Seni väljastas EL-i COVID-i tõendeid tervise ja heaolu infosüsteemide keskus (TEHIK) Tallinnas. Lisaks pakuvad tõendite loomisel abi ka kohalikud omavalitsused ja raamatukogud. TEHIK on EL-i COVID-i tõendite kasutusvõimalusi ka edasi arendamas. 

Lisaks Tallinnale hakkavad EL-i COVID-i tõendeid vaktsineerimise, negatiivse testi või läbipõdemise kohta väljastama teised SKA teeninduspunktid, sealhulgas Rakvere teeninduspunkt.  

SKA poole pöörduvatel välismaalastel peab tõendi loomiseks olema Eesti isikukood ja isikut tõendav dokument. Tõendi soovijad saavad juba varem täita avalduse ja selle välja printida, viia SKA teeninduspunkti ning tõend saadetakse kolme tööpäeva jooksul inimese e-posti aadressile. Selleks, et osaleda Eestis eri üritustel, peab vaktsineerimiskuur olema lõpetatud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles