Digitõendi küsimine tekitab pahameelt

Margus Vahter
Copy
Hotelli- ja spaakülastusel tuleb tõendada enda nakkusohutust.
Hotelli- ja spaakülastusel tuleb tõendada enda nakkusohutust. Foto: Marianne Loorents

Sarnaselt teiste riikidega on ka Eesti otsustanud inimeste nakkusohutuse tagamiseks kehtestada digitõendi küsimise nõude, mis ei ole aga meeltmööda kõigile kodanikele. Pahameelt tekitab olukord ka ettevõtjates.

Oleme olukorras, kus külastades kontserte, kinosid, spaasid ning muid meelelahutus- ja kultuuriasutusi tuleb lisaks piletile näidata digitõendit, mis tõendab haiguse läbipõdemist, vaktsineeritust või negatiivset testitulemust.

“Ütleme siis niimoodi, et mina seda ei poolda. Ettevõtjana ütlen, et sellega on väga palju sekeldust juures,” lausus Aqva Hotel & Spa tegevjuht Roman Kusma, kes selgitas, et tegu on pikema ja põhjalikuma teemaga. “Sellest võib palju arvata,” jätkas ettevõtja ning sõnas, et peamine põhjus, miks ta digitõendi nõudmist külalistelt ei poolda, on selle tagajärjel tekkiv olukord, kus inimesed jagatakse kahte leeri: ühele grupile on hüved lubatud ja teisele mitte. “Kindlasti selliselt ühiskonda kahte leeri lüüa ei ole õige,” lausus Kusma, kuid möönis, et sellisele olukorrale on õiget ja sobivat lahendust keeruline leida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles