Juhtkiri: elu jätkub ka enne valimisi

Virumaa Teataja
Copy
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Kui “täiesti juhuslikult” avatakse laste mänguväljak 13. augustil 2021 ja enne seda avati selles piirkonnas mänguväljak 15. septembril 2017, siis tekib paratamatult paralleel – valimised tulevad, linte lõigatakse pildil püsimiseks. Aga igasugused avamised on vähemalt märk kauakestvatest asjadest. Uus mänguväljak või värskelt asfalteeritud teejupp jääb kodanike kasutada ka pärast valimisi ja olgu siis pealegi.

Hoopis labasem on, kui pildile püütakse jõuda kondoome või pähkleid või jäätist jagades. Või palagani tehes – mäletatavasti on mõned tegelased arvanud, et hääli saab püüda ka sellega, kui esined laval Elvis Presley või Marilyn Monroena. No ja üks mees lubab tasuta hooldada kõigi Rakvere elanike pesumasinaid (või need lausa ära remontida?), valitagu ta ainult tagasi volikogusse.

Poliitikas justkui seisaks aeg paigal: ikka arvatakse, et nänni jagamine on otsetee valija hääle juurde. Kunagi jagati kartuleid, makarone ja tikke, siis helkureid ja pastakaid, nüüd on jõutud magustoidu ehk jäätise juurde. Missugust sõnumit kannab jäätis? Mida ütleb see valijale? Kas lubab magusat elu, kliimakriisi ohjamist või rohepööret prügimajanduses?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles