Seksuaaltervise nõustaja: abort ei ole rasestumisvastane vahend

, Confido ämmaemand ja seksuaaltervise nõustaja
Copy
Iti Mall Koplik, Confido ämmaemand ja seksuaaltervise nõustaja.
Iti Mall Koplik, Confido ämmaemand ja seksuaaltervise nõustaja. Foto: Erakogu

Rasestumisvastaste vahendite valik on tänapäeval suurem kui kunagi varem ning iga naine peaks leidma endale sobiva. Paraku aga ei ole teadlikkus eri võimalustest ja rasestumisvastaste vahendite korrektsest kasutamisest ikka veel piisav, ütleb Confido ämmaemand ja seksuaaltervise nõustaja Iti Mall Koplik.

Ämmaemanda sõnul on äärmiselt oluline teha vahet, mis on rasestumisvastane meetod ja mis on hädaabi. “Olen kuulnud inimestest, kes kasutavad aborti rasestumisvastase meetodina ja kes on elu jooksul üle 40 abordi teinud. Selline käitumine ei ole mitte mingil juhul õigustatud. Meil on suur valik ohutuid ja kergesti kättesaadavaid vahendeid, mille abil rasestumist ennetada. Abordiga kaasnevad paratamatult riskid, mistõttu peaks abort olema tõesti vaid erandkorras tehtav valik,” kommenteeris Koplik.

Ka SOS-pillid ei ole nõustaja sõnul mõeldud regulaarseks kasutamiseks. “SOS-pille tuleks kasutada ainult juhul, kui on juhtunud õnnetus – näiteks on kondoom purunenud. SOS-pillide hormoonisisaldus on väga suur ja nende kasutamine on organismile paratamatult üsna koormav. Lisaks võivad pillid põhjustada iiveldust, halba enesetunnet ja järelveritsusi. Noored ei saa sellest alati aru, et SOS-pillid ei tohiks olla püsiv lahendus, mida rasestumisest hoidumiseks kasutada,” rääkis Koplik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles