Tahmaküla kogukonnapäev tuleb esimest korda avalikkuse ette

, suvereporter
Copy
Veskijärve 3a külaplatsil asuva palliplatsi ettevalmistustööd Tahmaküla kogukonnapäevaks alles käivad.
Veskijärve 3a külaplatsil asuva palliplatsi ettevalmistustööd Tahmaküla kogukonnapäevaks alles käivad. Foto: Lisette Luik

Varasematel aastatel on Haljala aleviku Tahmaküla rahvas saanud kokku Veskijärve 3a palliplatsil, millest on ajapikku kujunenud külaplats. See on andnud võimaluse kõigil uutel ja vanadel Tahmaküla piirkonna elanikel üksteisega lähemalt tutvust teha ja seeläbi kasvatada ühtse kogukonna tunnet. Eelmisel aastal, kui tähistati kümnendat kogukonnapäeva, tunti, et võiks ürituse formaati natukene muuta ning tutvustada kogukonna tegemisi ja toimetusi ka laiemalt. Sel reedel toimubki Haljalas Tahmaküla tänavafestival.

“Tahmaküla ei ole ametlik küla, vaid on saanud oma nime rahvasuus selle järgi, et aastaid tagasi köeti Haljala alevikus enamikku selle eramute piirkonna maju kivisöega, mille tulemusel talviti oli lumi aeg-ajalt kivisöest määrdunud,” jagas ürituse peakorraldaja Ivo Veiert segaduse vältimiseks huvitavat infokildu. Tahmaküla on silmapaistev kogukond, kuna piirkond koosneb vaid mõnest tänavast, aga selle elanikud on väga aktiivsed.

Varasematel aastatel oli kogukonnapäeva eestvedajaks Tahmaküla külavanem Margus Punane koos oma perega ja kogukonna aktiivsemate liikmetega. Möödunud aastal andis Punane oma teatepulga üle Ivo Veiertile, märkis üritust korraldada aitava MTÜ Klots juhatuse liige Karin Pohla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles