Vanemluskoolituselt “Imelised aastad” saavad lastevanemad tänuväärt teadmisi

, suvereporter
Copy
Õnnelik laps teeb lastevanemate elu lihtsamaks.
Õnnelik laps teeb lastevanemate elu lihtsamaks. Foto: Lisette Luik

Septembrist algab Väike-Maarja raamatukogus lastevanematele mõeldud tasuta neljakuuline programm “Imelised aastad”, mis õpetab kahe- kuni kaheksaaastaste laste vanematele, kuidas laste kasvatamisega paremini toime tulla. Programm toimub 6. augustil viiendat korda, seekord Haljala lasteaias.

Programmi, mille positiivne mõju vanematele ja lastele on teaduslikult tõestatud, on loonud Ameerika kliiniline psühholoogiaprofessor Carolyn Webster-Stratton. Koolitusel saadakse teada, kuidas kehtestada tõhusalt reegleid, last julgustada ja tunnustada, õpetada lapsi tugevate tunnetega toime tulema. Veel õpitakse lapse arendamist mängu abil, konfliktide lahendamist ja toimetulekut stressiga.

Kuna koolitus on suunatud lastevanematele, on kohapeal lastehoid. Koolituse käigus toimuvad arutelud ja grupitööd, kus omandatakse uusi oskusi kahe kogenud koolitaja abil. Korraldajate sõnul paranevad programmi tulemusel vanemate õpitu kaudu laste eneseväljendusoskus ja õpiedukus. Vanemad õpivad paremini konflikte lahendama ning stressiga toime tulema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles