Kaspar Eevald vallutas ühe uhkeima tipu Alpides

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Uhke terava tipuga Matterhorn Šveitsi ja Itaalia piiril on alpinistide jaoks ihaldusväärne vallutus. Kaspar Eevald käis üleval ära ja jahib nüüd veel kõrgemaid tippe.
Uhke terava tipuga Matterhorn Šveitsi ja Itaalia piiril on alpinistide jaoks ihaldusväärne vallutus. Kaspar Eevald käis üleval ära ja jahib nüüd veel kõrgemaid tippe. Foto: Aivi Raja

Möödunud pühapäeval jõudis Rakverest pärit vabasukelduja ja alpinist Kaspar Eevald Alpide kõrguselt kuuenda mäe, Matterhorni tippu. Esmaspäeval jagas ta võidukat sõnumit ning kirjeldas läbitud katsumust sotsiaalmeedias ja oma blogis.

“Matterhorn on tõesti raske ja tõsine mägi, mitte vaid ilus tipp pildilt või Toblerone’i šokolaadilt,” seisab tema Facebooki postituses. “Mõtlesin mitu korda, kas pean sellele kõigele lõpuni vastu.”

Matterhorn on üks ilusamaid, ent ka surmatoovamaid tippe Alpides, läbi aegade on sinna oma elu jätnud enam kui viissada ronijat. Eevaldit ajendas vallutusele tunne ja aura, mida majesteetlik, aukartust ja alandlikkust äratav mägi kiirgas, reisi oli ta plaaninud aastaid. “Iga alpinist tahab end proovile panna mäega, mis võtaks temast viimase,” lausus mees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles