Maakonnas tuvastati 10 koroonaviirusega nakatunut, huvi vaktsineerimise vastu kasvab

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Koroonatestimine jätkub, huvi vaktsineerimise vastu kasvab.
Koroonatestimine jätkub, huvi vaktsineerimise vastu kasvab. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 4246 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 287 ehk 6,8 protsenti testide koguarvust.

Uutest nakatunutest 238 inimest ehk 83 protsenti olid vaktsineerimata. 49 nakatunut ehk 17,1 protsenti olid lõpetatud vaktsineerimiskuuriga.

Enim uusi positiivseid testitulemusi laekus Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 92 inimesel. Lääne-Virumaale lisandus 10 uut nakatunut. 

Eelmisest nädalast kehtima hakanud piirangud on toonud inimesed taas palju aktiivsemalt vaktsineerima, kinnitas kokku üheteistkümnes asukohas vaktsineerimist korraldava Confido juhatuse esimees Risto Laur. "Kui juulis vaktsineeriti Confidos koroonaviiruse vastu 3672 inimest, siis augustis on ainuüksi poole kuu jooksul vaktsiinidoosi saanud 2905 inimest," rääkis Laur, kelle sõnul on ka päringute ja broneeringute arv tuntavalt kasvanud. "Selle tempo juures võib eeldada, et ületame juuli vaktsineerimismahud augusti lõpuks poolteist korda või enamgi," ennustas Laur, ja kinnitas, et nii vaktsiine kui ka vabu aegu on iga päev saadaval. COVID-19 vastu saab vaktsineerida Rakveres Südameapteekides.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 270,9 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 5,1 protsenti. Ööpäeva jooksul avati 12 uut COVID-19 haigusjuhtumit, haiglaravi vajab 89 patsienti. Eestis on COVID-19 vastu vaktsineerimisi tehtud 697 527 inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles