Taasiseseisvumise ümmargust aastapäeva tähistatakse vaoshoitult

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Taasiseseisvumine oli omal ajal väga otsustav samm , kuid tähtsustama pole seda sündmust veel õieti hakatud. “Vaba rahva tantsust” on saamas traditsiooniline üritus ja Uhtnal on põhjust sellise ilusa algatuse üle uhke olla.
Taasiseseisvumine oli omal ajal väga otsustav samm , kuid tähtsustama pole seda sündmust veel õieti hakatud. “Vaba rahva tantsust” on saamas traditsiooniline üritus ja Uhtnal on põhjust sellise ilusa algatuse üle uhke olla. Foto: Vladislav Musakko

Neid inimesi, kes mäletavad taasiseseisvumist, on tuhandeid, kuid millegipärast ei tähistata seda olulist päeva eriliste pidustustega. Paar traditsiooni on maakonnas siiski kanda kinnitanud ja vaikselt hakkab aeg sündmusele väärtust lisama.

Uhtnas toimub III “Vaba rahva tants”, millest hakkab tasapisi traditsioon saama. Siiani on pidu toimunud alati 20. augustil, aga sel aastal kogunetakse juba päeva võrra varem. “Kuna samal ajal toimub Rakveres üritus “Vaba rahva laul”, peame oma peo varem ära tegema,” selgitas üks ürituse korraldaja Sirje Rebane.

Ta rääkis, et juba eelmisel aastal oli teada, et kaks suuremat üritust tulevad ühel ajal, ning korra oli tal käinud peast läbi koguni mõte tantsuüritus üldse ära jätta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles