Rännak koos kahe noorega läbi põletava Kiviõli teema

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Tehase hoovil saadakse etenduselamus kõrvaklappide kaudu, publik osaleb rännaklavastuses aktiivselt.
Tehase hoovil saadakse etenduselamus kõrvaklappide kaudu, publik osaleb rännaklavastuses aktiivselt. Foto: Matti Kamara/Põhjarannik

Mugavates riietes ning jalanõudes, nagu pileti ostmisel oli soovitatud, etenduspaika jõudes oli selge, et tegmist on ebahariliku lavastusega. Rännaklavastust “Põlevkiviõli” oleks patt lahata tavapärases arvustamisstiilis, see väärib omamoodi vaatenurka.

Lastelavastuse puhul on pealtvaatajateks ehk sihtgrupiks lapsed ja neid saatvad vanemad. Romantiliste armastuskomöödiate puhul naised, kes sageli veavad kaasa tõrksad ülikonda pressitud abikaasad. Kes on küll “Põlevkiviõli” sihtgrupp? Ilmselgelt oli kohale sõidetud Tallinnast ja Rakverest, võimalik, et Tartust. Üks vanem meesterahvas tundus olevat kohalik, kes nostalgiaretkele oli tulnud.

Silma-kõrva jäi üks pealtvaatajate paar: neiu ja noormees – võibolla sõbrad või hoopis lähisugulased, aastatelt nii ... alla 30. Igatahes selgus mehe vestlusest kaaslasega, et teatris on ta käinud varem vaid kaugemas nooruses ja pigem käsu korras. Peale etendust olid need noored Rakverest tulnud inimesed nõus ilma nime ütlemata oma mõtteid avaldama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles