Roheliste rattaretke esimene peatuspunkt oli Rohelisel tänaval, kus põles kaevuvesi

Copy
18.08.2021. ASERI, Lääne-Virumaa FOTOL: ELMO SAAVER, KUIDAS ELAD VIRUMAA, RATTARETK, ROHELISTE RATTARETK, RATTAMATK, JALGRATAS, ESIMENE RATTARETK, NOKATS, JALGRATTA MATKFOTO: Marianne Loorents/Virumaa Teataja
18.08.2021. ASERI, Lääne-Virumaa FOTOL: ELMO SAAVER, KUIDAS ELAD VIRUMAA, RATTARETK, ROHELISTE RATTARETK, RATTAMATK, JALGRATAS, ESIMENE RATTARETK, NOKATS, JALGRATTA MATKFOTO: Marianne Loorents/Virumaa Teataja Foto: Marianne Loorents

Kui üks ämbritäis kaevuvett ära põleb, tõmmatakse välja järgmine ja see süttib hämmastunud pealtnägijate silme all taas. Kalender on ette keeranud kuupäeva 12. mai 1988. Roheliste rattaretke “Kuidas elad, Virumaa?” esimesed osalejad on pedaale vajutanud poolteist-kaks kilomeetrit ja jõudnud Tapa 1. keskkooli juurest Rohelisele tänavale.

Sellel nädalavahetusel toimub 30. roheliste rattaretk. Taas ollakse Virumaal, täpsemalt Lahemaal. Jah, arvestus ei klapi – esimene retk toimus 1988 ja praegu on aastanumber 2021, aga seletus on lihtne: on olnud vaheaastaid, mil retke pole toimunud.

Asjaosalised ja esimesed peakorraldajad Tiit Hunt, toonane Altja elanik, ning Vahur Lahtvee, samuti lahemaalane, on kõnelenud, et idee sündis saunalaval 1987. aasta sügisel. Esimene plaan oli korraldada rattaretk sõpruskonnale, aga välja ei tulnud nagu tavaliselt, vaid veel paremini, kui parafraseerida üht tuntud ütlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles