Haljala gümnaasiumi hoonekompleks ootab renoveerimist

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haljala gümnaasium.
Haljala gümnaasium. Foto: Meelis Meibaum

Haljala vallavalitsus on kuulutanud välja hanke Haljala gümnaasiumi õppehoone rekonstrueerimise II etapi ehitustööde tegija leidmiseks.



Haljala vallavanem Leo Aadel märkis, et valmistutakse õppekompleksi renoveerimiseks ja soovitakse taotleda raha Euroopa Liidu struktuurifondidest. “Paraku ainuüksi meist küll ei sõltu see, kas tulevikus jätkab Haljala kool gümnaasiumina või ainult põhikoolina, aga lähtuvalt riigi otsusest, rahastamismudelist ja võimekusest me ka tegutseme,” ütles Aadel ja lisas, et Haljala gümnaasiumi kompleks on ehitatud 600-le õpilasele, praegu on õppijaid seal aga umbes 300.

Vald on seisukohal, et kindlasti tuleb renoveerida kooli vanim osa ehk ajalooline köstrimaja. Praeguseks on olemas EASi toetus, millega hoone saab punase kivikatuse, et sobituda ühte ansamblisse Haljala kiriku ja vallamajaga. “Esitame ka ­EASile uue taotluse, et jätkata hoone fassaadi, soklikorruse, uste-akende renoveerimist,” selgitas Aadel.

Samuti tuleb vallavanema sõnul kriitiliselt hinnata võimla ja kooli algklassidehoone olukorda ja vastavalt kas renoveerida või lammutada.

“Praegu me ei näe tagasilööke ja põhjust üle vaadata kokkulepet, mis on sõlmitud Kunda linnavõimuga Haljala ja Kunda gümnaasiumi koostöö kohta,” lisas vallavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles