Liina Naaber-Kivisoo: "Kõva kisa tegime kevadel, nüüd peame edasi minema"

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Viru maakohtu esimehe Liina Naaber-Kivisoo sõnul on paljud kohtutöötajad vaktsineeritud, mis loodetavasti annab võrreldes varasemate koroonalainetega võimaluse natuke avatumas keskkonnas elada.
Viru maakohtu esimehe Liina Naaber-Kivisoo sõnul on paljud kohtutöötajad vaktsineeritud, mis loodetavasti annab võrreldes varasemate koroonalainetega võimaluse natuke avatumas keskkonnas elada. Foto: Toomas Herm

Liina Naaber-Kivisoo istus Viru maakohtu esimehe toolile 22. veebruaril. Juba siis olid õhus riigieelarvekärped ja sellest johtuvad kokkuhoiud riigiasutustes. Maakohtu juhi sõnul ei ole veel teada, millised kärped neid ees ootavad. Küll aga teab ta, et inimesi oleks kohtusse juurde vaja ja majanduskulude pealt samuti kokku hoida ei saa, sest Viru maakohtu eelarve on juba praegu küllalt pingeline.

Kärpevõimalus on õhus olukorras, kus on juba kindlalt teda, et Viru maakohtu töökoormus järgmisest kuust suureneb. Lähitulevikus aga peab Viru maakohtu esimees Liina Naaber-Kivisoo lahendama hulga väiksemaid küsimusi. Näiteks leidma Rakvere kohtumajale uue juhi.

Rakvere kohtumaja on seoses Tiit Kullerkupu pensionile minekuga olnud mõnda aega esimeheta, kuidas sujuvad tema mantlipärija otsingud?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles