Haljala vald ületas elanikkonna vaktsineerituses 70 protsendi künnise

Eva Samolberg-Palmi
, peatoimetaja
Copy
Haljala vallas on lasknud end koroona vastu kaitsepookida enam kui 70 protsenti täisealisest elanikkonnast.
Haljala vallas on lasknud end koroona vastu kaitsepookida enam kui 70 protsenti täisealisest elanikkonnast. Foto: Mailiis Ollino

Haljala vald teatas täna, et on esimesena maakonna omavalitsustest ületanud täisealise elanikkonna hulgas 70 protsendise vaktsineerituse taseme. Terviseameti andmetel on teisel kohal vaktsineerituselt Kadrina vald 69,3 protsendiga.

Kõige madalam on Lääne-Virumaa omavalitsustest vaktsineerituse tase hetkel Tapa vallas jäädes 58 protsendi ligi. Rakvere linna täisealistest elanikest on end aga kaitsepookida lasknud 67,3 protsenti.

Haljala valla avalike suhete spetsialist Kent Kerner rääkis, et nimetatud 70 protsendi hulka kuuluvad täisealised inimesed, kes on vaktsineeritud vähemalt ühe vaktsiinidoosiga. Kerneri sõnul on vald on teinud pidevalt koostööd S Silmarõõm OÜ-ga, kes on kaitsepookimist vallas korraldanud. "Võimaldasime riskirühmade aktiivset vaktsineerimist juba siis, kui vaktsiinid ei olnud veel nii vabalt kättesaadavad," kõneles Kerner ja rõhutas, et võtmesõnaks võib siin olla just vaktsineerimise kättesaadavaks muutmine ka nendele elanikele, kes elavad kaugemates maapiirkondades. 

Vald jagab infot ka kandikogude ja külavanematega, et see jõuaks igale poole. Kent Kerneri sõnul võiks 70 protsendi ületamine innustada end kaitsepookima ka neid inimesi, kes seda pole veel mõelnud teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles