Vinni valla päevad ühendasid rahvast ja lõid uusi ideid

Virumaa Teataja
Copy
Vinni valla päevad möödusid korraldustiimi sõnul edukalt.
Vinni valla päevad möödusid korraldustiimi sõnul edukalt. Foto: Rahel Lepp

"Esimest korda teoks saanud Vinni valla päevad õnnestusid hästi," lausus ürituse peakorraldaja, valla kultuurikoordinaator Urmas Lindlo möödunud nädala kohta rahulolevalt ning avaldas lootust, et toimunud kontsertidega ja kodukohvikute päevaga sai vald end taas rohkem nähtavaks teha.

Nädala alguses mängis ilmataat küll vingerpussi ja vabaõhukontserdid pidid vihma tõttu toimuma siseruumides, kuid hilissuvises jaheduses oli see kuulajale ehk isegi mugavam. Kuna üritusele sisenejatel kontrolliti ka praeguse aja tähtsaima dokumendi – koroonapassi – olemasolu, möödusid õhtud loodetavasti kõigi melomaanide tervisele ohutult. Tänavu olid populaarsed duod: Ulvi klubis laulsid Ivo Linna ja Antti Kammiste, Roelas Marek Sadam ja Martin Trudnikov ning Tudu kirikus rõõmustasid rahvast Karl Madis ja Margus Martmaa.

"Viisime seekord kontserdid meelega vallakeskusest välja, et tuletada meelde, et ka maal on elu," vihjas Lindlo valla kaugeimas nurgas kiriku täissaalile antud kontserdile. Sama võib öelda ka menukate kodukohvikute kohta, mida avati vallas koguni 19. Kodukohvikud avati kolmandat korda, seekord valla päevade raames. Keskusest kõige kaugematesse paikadesse – Ojasaarele, Tudusse ja Veneverre – jagus kohvikupidajaid, põnevaid tooteid ja külastajaid täpselt samamoodi kui Rakvere–Luige maantee lähedusse jäävatesse kodukohvikutesse. "See tõestab, et meie vallas ei ole ääremaastumist," sõnas vallavanem Rauno Võrno, kes enamiku kohvikuid ka ise läbi oli käinud. Võrno oli olnud ka tunnistajaks, kuidas abivallavanem Eerik Lumiste isiklikult kohvikupäeval kukeseenekorviga metsast oli tulnud, et külanaised saaksid juurde keeta seenesuppi, mille järele kohvikus suur nõudlus oli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles