Gert Gordejevi krossihooaja lõpp on täis küsimärke

Tauno Tihti
Copy
Gert Gordejev on vahelduseks ka teiste adrenaliini pakkuvate spordialadega tegelenud.
Gert Gordejev on vahelduseks ka teiste adrenaliini pakkuvate spordialadega tegelenud. Foto: Ain Liiva

Tsiklimees loodab arsti pakutud kahe ja poole kuu asemel paari-kolme nädala pärast juba ratta seljas tagasi olla. “Väike ime, kui ma Langel stardis oleksin, kehvana ei taha välja tulla.”

Hooaeg algab – hooaeg ei alga ... ja nii mitu korda järjest. Selline teadmatus on kestnud külgkorviga mootorrataste maailmameistrivõistluste asjus suve algusest peale. Viru-Nigula kandi mees Gert Gordejev oli tänavuseks hooajaks tõsiselt valmistunud: jätkub koostöö nimeka lätlasest korvimehe Kaspars Stupelisega, kevadtalvel oli võimalus korraldada treeninglaager Itaalias ja sai osaletud kohalikel krossidel Eestis ja Leedus. “Hoidsin kätt soojas,” kõlas Gordejevi enda hinnang ettevalmistusele.

Lõpuks 21.–22. augustil Tšehhis Jiní​nis alanud MM-hooajal, mis tõotab kujuneda vaid neljaetapiliseks mõõduvõtuks, jäi aga meie mehel startimata. Põhjuseks oli juulis treeningul murtud käeluu, mis vajas operatsiooni. Kuna mehe enda sõnul tal senise karjääri jooksul tõsiseid vigastuspause ei ole esinenud, ei oska ta ka mingeid prognoose paranemise kiiruse kohta teha. Plaadiga on luu igatahes toestatud ja septembri alguses toimuval arstlikul ülevaatusel saab ta teada täpsema hetkeseisu. Krossimehe hinnangul ei saa päev-kaks enne võistlust terveks tunnistatud käega nii või teisiti startida, sest tunnetuse ja treenituse taastamiseks oleks vaja vähemalt paar nädalat treeningutel sõita. Päris 100 protsenti seda hooaega lõppenuks lugema ta veel valmis ei ole ning loodab arsti pakutud kahe ja poole kuu asemel paari-kolme nädala pärast juba tsikli seljas tagasi olla. “Pea püsti ja edasi,” oli sõidumehe enda optimistlik lähenemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles