Onnimeister Kristofer sai suvel rästikult hammustada, aga see ei heiduta teda ehitust jätkamast

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Kristofer ja Martin jäid oma onniga silma ka piirkondlikul edulugude konkursil. Toona sai Kristofer diplomi, meene ja huvitava sisuga karbi TalTechilt.
Kristofer ja Martin jäid oma onniga silma ka piirkondlikul edulugude konkursil. Toona sai Kristofer diplomi, meene ja huvitava sisuga karbi TalTechilt. Foto: Marianne Loorents

Seitsmeaastane Kristofer jääb tänavust aastat ilmselt elu lõpuni mäletama. Varakevadel ehitas ta Rakvere Mõisavälja linnaossa koos naabrionu Martiniga toreda onni, mille saatus rippus vahepeal juuksekarva otsas, sest linna järelevalveametnik pidas rajatist ebaseaduslikuks. Millalgi jaanipäeva paiku sai Kristofer oma onnis rästikult hammustada ja üleeile anti talle onni kui lapse parima eduloo eest üle väärt auhind.

Kristoferi ja tema naabrionu Martin Heinvee Rakvere Mõisavälja linnaossa ehitatud onn sai kevadel üle Eesti kuulsaks, kui selgus, et rajatis on vahva küll, aga see asub Rakvere linnale kuuluval maatükil ja on ebaseaduslik. Mõistus siiski võitis ja lammutamiseks ei läinud: ametnikuonud ja -tädid soovitasid onnile lihtsalt taba ette riputada, et kutsumata külalised sinna pahandust tegema ei pääseks.

Kristofer võis asuda oma järgmise ehitusplaani kallale, milleks oli onni sisustamine mööbliga. Ka see pidi tulema looduslikust materjalist nagu onn ise – roigastest, okstest ja muust sellisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles