Prokurör nõudis Jaadlale rahalist karistust ja juhtiva ametikoha keeldu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linnapea Andres Jaadla end kohtus süüdi ei tunnistanud.
Rakvere linnapea Andres Jaadla end kohtus süüdi ei tunnistanud. Foto: Toomas Herm

Täna Viru maakohtu Jõhvi kohtumajas jätkunud kohtuprotsessil korruptsioonisüüdistusega Rakvere linnapea Andres Jaadla üle nõudis Viru ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Kalmer Kask linnapeale rahalist karistust summas 22 536 eurot, lähtuvalt Jaadla 2009. aasta päevasissetulekust.

Lisakaristusena nõudis prokurör võtta Rakvere meerilt kaheks aastaks ära õigus töötada riigi- või kohalikus omavalitusorganis juhtival ametikohal.

Jaadlat süüdistatakse korruptsioonivastase seaduse rikkumises. Süüdistuse kohaselt pani Andres Jaadla aastatel 2007-2008 Rakvere linnapeana oma töö- ja teenistuskohustuste täitmise raames korduvalt toime mitmesuguseid korruptsioonivastases seaduses sätestatud toimingupiirangute rikkumisi.

Teda süüdistatakse linna esindajana tema endaga seotud äriühingutega OÜ Kesklinna Pargid, OÜ Rakvere Elamuhooldus ja Rakvere Linnahoolduse OÜ tehingute tegemises või ka nende äriühingute majandushuve oluliselt mõjutavates küsimustes linnavalitsuse istungitel otsuste tegemisel osalemises.

Et tehingute maht ületas igal üksikul juhul vähemalt sajakordselt tollal kehtinud kuupalga alammäära ning Andres Jaadla osalusel tehtud otsused mõjutasid oluliselt äriühingute majanduslikke huve, on Jaadla tegevus vaadeldav kriminaalkuriteona.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles