Saunaklubi tähistab 20. sünnipäeva

, suvereporter
Copy
Kadrina Saunaklubi üheks olulisemaks eesmärgiks on ajaloo talletamine, seega on sauna juurde rajatud muuseum, mille eksponaate on aja jooksul kogunenud kaunike hulk: neid on saadud annetuseks ja hangitud ise. Pildil Rein Sikk unikaalses Kadrina sauna muuseumis.
Kadrina Saunaklubi üheks olulisemaks eesmärgiks on ajaloo talletamine, seega on sauna juurde rajatud muuseum, mille eksponaate on aja jooksul kogunenud kaunike hulk: neid on saadud annetuseks ja hangitud ise. Pildil Rein Sikk unikaalses Kadrina sauna muuseumis. Foto: Lisette Luik

Juubeli puhul avanevad sauna uksed pühapäeval, 29. augustil kell 14 priilt kõigile huvilistele ja pealekauba pakutakse vardas küpsetatud siga. Meeleolu loovad kohalikud muusikud, (saunaklubi) president peab kõne ja Koerust tullakse külla Eesti suurima haagissaunaga. Päevakorras on ka tants ja tagaajamine, mille kohta Kadrina Saunaklubi üks asutajaist Rein Sikk ütles: “Seda peab kohapeal vaatama, kes keda taga ajab.”

Suvel on saun olnud tavapäraselt suletud. Koroonaviiruse levikust tingituna oli keris ka kevadel kütmata ja ihuharimisasutus selle 64 aasta pikkuse ajaloo jooksul esimest korda enam kui kuu aega kinni. Rein Sikk, 20-aastaseks saanud saunaklubi üks asutajaid, ütles, et nägi pandeemia ajal sauna ukse taga nõutuid ja kurbi inimesi, kes olid sauna tulnud ning suletud uksed avastanud.

Koos saunaklubi juubeli tähistamisega antakse pühapäeval avapauk algavale saunahooajale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles