Tänasest laienes maskikandmise ja koroonatõendi esitamise nõue

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Peale ühissõidukite kehtib maskikandmise kohustus kaubanduskeskustes, poodides ja muudes teenuse osutamise kohtades.
Peale ühissõidukite kehtib maskikandmise kohustus kaubanduskeskustes, poodides ja muudes teenuse osutamise kohtades. Foto: Marianne Loorents

Valitsus võttis nädala eest vastu põhimõttelise otsuse, et 26. augustist tuleb maski kanda kõikides avalikes siseruumides, kus ei kontrollita koroonatõendit.

Lisaks kohustusele kanda maski ühissõidukites puudutab nõue kaubanduskeskusi, poode, aga näiteks ka panku ja postimaju. Endiselt on maskikandmise kohustusest vabastatud kuni 12-aastased lapsed ja isikud, kellele suu ja nina katmine on tervislikel või muudel olulistel põhjustel vastunäidustatud.

Samuti laienes koroonatõendi esitamise nõue kõikidele klientidele või osalistele, sõltumata inimeste arvust. Alates 18. eluaastast tuleb koroonatõend esitada sportimisel, treenimisel, noorsootöös, huvitegevuses ja -hariduses, täienduskoolitustel ja täiendõppes; spordivõistlustel ning spordi- ja liikumisüritustel; saunades, spaades, veekeskustes ja ujulates; avalikel koosolekutel ja üritustel, sealhulgas teatris, kinos, kontserdil, konverentsil; muuseumites ja näituseasutustes; meelelahutusteenustel; toitlustusettevõtetes kohapeal söömisel-joomisel.

Kõikide osavõtjate nakkusohutust tuleb kontrollida ka siis, kui tegevus või üritus toimub teenuse osutamise kohas, näiteks toitlustuskoha üürimisel või teatrietenduse tellimisel.

Koroonatõendit ei tule kontrollida piiramata territooriumiga väliürituste puhul. Samuti pole vaja seda esitada kaubanduskeskustes ega poodides ja restoranist või kohvikust toidu kaasaostmisel. Nagu eespool viidatud, tuleb nendes kohtades või niisugustel juhtudel kanda maski. Koroonatõend näitab, kas inimene on COVID-19 läbi põdenud, selle vastu vaktsineeritud või vaktsineerituga võrdsustatud, või on see tõend koroonaviiruse testi kohta, mille tulemus on negatiivne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles