Vao pagulaskeskus on Afganistani perede vastuvõtuks valmis

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Suur elutuba meenutav ruum on hubane ja diivanitega sisustatud. Seal saab ühtlasi ööpäev läbi arvutit kasutada. “Just selle pärast, et nad saaksid suhelda oma lähedastega, aga ajavahe on eri riikides väga suur,” rääkis Vao keskuse juht Jana Selesneva.
Suur elutuba meenutav ruum on hubane ja diivanitega sisustatud. Seal saab ühtlasi ööpäev läbi arvutit kasutada. “Just selle pärast, et nad saaksid suhelda oma lähedastega, aga ajavahe on eri riikides väga suur,” rääkis Vao keskuse juht Jana Selesneva. Foto: Marianne Loorents

Sõjakoleduste küüsist saabuva pere vastuvõtuks ollakse valmis, kuid eelinfo saabujate kohta on endiselt kesine.

Vao pagulaskeskuses tutvustas olusid kõigepealt AS-i Hoolekandeteenused avalike suhete juht Katrin Pärgmäe, kes teadis vaid niipalju, et kolmteist inimest, kellest üleriigilises meedias juttu on olnud, moodustavad kolm perekonda.

Üks kuueliikmeline pere, kes asub elama Vaosse, on küll teadaolevalt Eestisse kohale jõudnud, kuid konkreetsed andmed, millal nad pagulaskeskusesse saabuvad, esialgu puuduvad. Oodatakse veel ühte kolmeliikmelist peret, aga Pärgmäe ei osanud öelda, kui kaugel ja kus see ja veel kolmas pere viibivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles