Laadal populariseeritakse vimkaga mõtlemist

Copy
Lapsed proovivad järele imetrikki: kas on võimalik muna pudelisse panna?
Lapsed proovivad järele imetrikki: kas on võimalik muna pudelisse panna? Foto: Kaarel Kesamaa

Füüsika ei pea olema igav ning seda on võimalik laadal suurepäraselt lasteni viia – nii selgus Rakveres toimuval Kondivalu kandi kogukonnapäeval. Osalejatel silmad särasid ja kõik vaatasid, kuidas muna pudelisse saab või kuidas magnetit valmistada. Põnevusega jälgiti ka malemängu, mis kruvis pinget omal moel.

Nimelt otsustas teenekas maletreener Eino Vaher mängida kuue konkurendi vastu ja pidas enda võiduvõimalusi heaks. "Samas lastes peab mängimise rõõm säilima ning keegi ei tohi ühe-kahe käiguga kaotada," lausus Eino Vaher muiates.

Füüsika telgis tungles rahvast palju. Lapsed ootasid kärtsu ja mürtsu, mida küll tavapärasest vähem oli. Rohkem meisterdati ja lahendati keskendumist nõudvaid ülesandeid. Noori oli sellegipoolest palju. "Kooli ajal meil on olemas taaskasutusring ja väikeste füüsikute töötuba, kus on huvi tegelikult väga suur," mainis Rakvere põhikooli õpetaja Andra Petrova.

"Töötoad, loodame, on populaarsed ja seni peale vaadates on need seda ka olnud. Soovime anda lastele võimaluse proovida erinevaid võimalusi enda vaba päeva veetmiseks. Ei pea toimuma see telefonis," lisas Rakvere põhikooli huvijuht Evelin Rikma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles