Kaarli talu peremees asub Simuna koolis muusikatarkust jagama

Eva Samolberg
, peatoimetaja
Copy
Kaarli talu peremees Lembit Kopso kannab armastust muusika vastu südames. Sellest sügisest hakkab ta seda jagama Simuna kooli õpilastele muusikatundide kaudu.
Kaarli talu peremees Lembit Kopso kannab armastust muusika vastu südames. Sellest sügisest hakkab ta seda jagama Simuna kooli õpilastele muusikatundide kaudu. Foto: Marianne Loorents

Kaarli talu möldrist peremees Lembit Kopso liitus Edumuse haridusalgatusega, mis viib käesoleval aastal klassi ette üle Eesti paarsada spetsialisti, kes asuvad põhitöö kõrvalt lastele oma teadmisi jagama.

Kohtume Lembit Kopsoga päeval pärast tarkusepäeva. Esimese septembri aktus on möödas, tunniplaan on käes, kuid esimest kontakttundi veel toimunud ei ole. Simuna kooli värske õpetaja on tutvustanud end kooliaasta avaaktusel lastele, ning kuigi tema sõnul on tal esinemiskogemust üksjagu ja lavahirmu justkui olla ei tohiks, ajavad klassi ette astumise uudsus ja põnevus siiski vererõhu mõnevõrra üles.

Kopso tõdes, et lapsed on ju teistsugune publik kui täiskasvanud, seega ootab ta alanud kooliaastat kui seiklust. Enne klassi ette minekut tuleb värskel pedagoogil tegeleda veel töökavadega. “Algteadmised õpetajatööst sain Edumuse koolituselt. Seal oligi just väga palju neid inimesi, kes on varem töötanud spetsialistina hoopis teisel alal, aga soovivad nüüd õpetajaks asuda,” kõneles Lembit Kopso. Edumuse koolitajate kogemuse põhjal pole selliseid inimesi, kes asuksid põhitöö kõrvalt õpetajaks ja seda kohe poole koormuse mahus, nagu Kopso seda teeb, kuigi palju. Pigem võetakse üks-kaks tundi nädalas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles