Teater väärtustas ordeniga truudust, külalislahkust ja koostööd

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Rakvere teatri koostööpartneri orden kuulub Rakvere haiglale. Ordeni võttis teatri loominguliselt juhilt Peeter Raudsepalt ja Velvo Välilt vastu haigla juht Ain Suurkaev.
Rakvere teatri koostööpartneri orden kuulub Rakvere haiglale. Ordeni võttis teatri loominguliselt juhilt Peeter Raudsepalt ja Velvo Välilt vastu haigla juht Ain Suurkaev. Foto: Rakvere Teater

​Rakvere teater andis 82. hooaja alguse puhul üle kolm traditsioonilist tänuraha: teatritruuduse, külalislahkuse ja koostööpartneri ordeni.

"Me täname neid maju ja kollektiive, kes meid ootavad ja kutsuvad ja on teinud kõik selleks, et meie inimesed end seal meeldivalt tunneksid. Meie kollektiivi otsusel on aastal 2021 see Haapsalu kultuurikeskus," ütles Rakvere teatri juht Velvo Väli külalislahkuse ordenit üle andes.

Ta kõneles, et aasta jooksul annab teater 400 etendusest ligi kolmandiku majast väljaspool ning igal aastal valitakse külalislahkuse ordeni kavaler kultuurikeskuste, rahvamajade ja teatrite seast, kuhu Rakvere teatrit rõõmuga külla oodatakse ja kuhu teatriinimesed rõõmuga lähevad.

Teatritruuduse ordeni saaja selgub Velvo Väli sõnul paljude külastajate seast, kes vaatavad ära kõik Rakvere teatri lavastused ning mõnd mitugi korda. "Teatri kassasüsteem valis välja tänavu kõige kõigemaks Katrin Satsi," hõikas ta välja pärjatud vaataja.

Koostööpartneri ordeni pälvis Rakvere haigla. Velvo Väli sõnul on ajast, mil algas koroona, iga etendus olnud küsimärgi all. "Publik ei teadnud, kas ja kuidas tohib teatrisse tulla, meie ei teadnud, kas saame negatiivse üllatuse osaliseks või saab etendus toimuda. Meil oli väga hea partner, kes reageeris igale näitleja hommikusele köhale, nohule või kehvale enesetundele ja kontrollis üle, et näitleja, kes õhtul lavale astub, ei kujutaks kolleegidele ega publikule ohtu, ja etendus sai toimuda," rääkis teatrijuht koostööst Rakvere haiglaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles