Lahemaa rahvuspargi 50. sünnipäeva pidustused lõpetab "Jõulumõõk"

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Lavastus "Jõulumõõk" kõneleb lauluisast Friedrich Reinhold Kreutzwaldist.
Lavastus "Jõulumõõk" kõneleb lauluisast Friedrich Reinhold Kreutzwaldist. Foto: Teater Nuutrum

Teater Nuutrum koostöös Palmse mõisaga toob Palmse mõisa aidas novembri lõpus lavale koguperelavastuse "Jõulumõõk". Lavastusega tähistatakse ühtlasi Kreutzwaldi aastat ja Lahemaa rahvuspargi juubeliürituste lõppu.

"Jõulumõõga" autor on Loone Ots, lavastaja Jaanus Nuutre. Lisaks teatrietendusele pakutakse jõulumaski meisterdamise töötuba, mõisa kõrtsis sooja suppi ja võimalust tutvust teha mõisaloomadega.

"Soov luua lavalugu väiksematele vaatajatele tekkis läbi mu enda õe, kelle kaks pisikest tütart viimaste aastate jõululavastusi on kirjeldanud sõnadega "õudne" ja "hirmus". See ei tohiks olla emotsioon, mille noor vaataja teatrist kaasa saab," kõneles teatri juht ja lavastaja Jaanus Nuutre. "Jõululugu võiks olla õpetlik ning lustlik, kätkeda endas lõbusaid laule ja rääkida väärtustest ja kommetest. Just sellise loo meile kirjanik Loone Ots kirjutas. Kuna tegemist on Kreutzwaldi aastaga – ja pärit on ta just Lääne-Virumaalt, kus asub ka Palmse mõis –, tegutseb noor Kreutzwald ehk Vidri Rein ka meie lavastuses. See tähendab, et pääsu pole rahvuseepose "Kalevipoeg" motiividest, millest lähtuvalt meie tegelased tegutsevad."

Lavastuses mängivad Amanda Hermiine Künnapas, Märten Männiste, Miika Pihlak ja Kristjan Arunurm.

Teater Nuutrum on erateater, mille juht on Jaanus Nuutre. Jaanus Nuutre tõi eelmisel aastal Vainupea kabelis vaatajate ette Harry Kõrvitsa menuka monotüki "Jutt jumala õige" ning sel aastal  August Mälgu novelli põhjal loodud näitemängu "Tson Lemberi uus elu" Eisma sadama paadikuuris. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles