Scoutspataljon kutsub rännakule

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Scoutsrännak 2020.
Scoutsrännak 2020. Foto: Kaitseväe peastaap

Scoutsrännakul on oodatud osalema kõik huvilised.

Kui eelmisel sügisel korraldati Scoutsrännak ainult kaitseväelastele, siis tänavu on oodatud osalema kõik huvilised, et tähistada Scoutspataljoni taasloomise 20. aastapäeva.

Tänavune Scoutsrännak stardib 17. septembril kell 10 keskpolügooni Läsna linnakust. Rännakule saab registreerida 15. septembrini.

Scoutsrännak on pikkade traditsioonidega igaaastane ettevõtmine, millega tähistatakse Scoutspataljoni taasloomise aastapäeva (29. märts 2001). Kuni 2018. aastani toimus kõigile avatud rännak Paldiski poolsaarel. Alates 2019. aastast, mil Scoutspataljon paiknes Paldiskist ümber kaitseväe Tapa linnakusse, on rännaku toimumispaigaks olnud kaitseväe keskpolügoon. 

Lisaks Scoutspataljoni taasloomise aastapäeva tähistamisele pakub rännak hea võimaluse tutvuda kaitseväe keskpolügooni ja selle ümbruses oleva loodusega. Üritus sümboliseerib ka jõustruktuuride ühtekuuluvust, sellest võtavad tavaliselt osa kõikide jõustruktuuride esindajad (politsei, piirivalve, päästeamet, kaitsevägi, Kaitseliit, maksu- ja tolliamet) ja tsiviilisikud. Rännaku pikkuseks on umbes 30 kilomeetrit ja selle läbimiseks on aega kaheksa tundi.

2020. aasta Scoutsrännaku raames toimusid esimest korda kaitseväe meeskondlikud meistrivõistlused rännakus. Esikoha pälvis küberväejuhatuse meeskond, teise koha sai sõjaväepolitsei vahipataljoni meeskond ning kolmandale kohale tuli Scoutspataljoni meeskond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles