Hariduskogu tegi vahekokkuvõtte

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Vasakult hariduskogu eestvedaja Juhan Viise, volikogu esimees Madis Viise, vallavanem Kairit Pihlak, Kadrina keskkooli õppejuht Virge Messer ja direktor Arvo Pani.
Vasakult hariduskogu eestvedaja Juhan Viise, volikogu esimees Madis Viise, vallavanem Kairit Pihlak, Kadrina keskkooli õppejuht Virge Messer ja direktor Arvo Pani. Foto: Kadrina Vallavalitsus/lisete Laisaar

Tarkusepäevaks valmis Kadrina hariduskogu tegevuse vahekokkuvõte. 

Kokkuvõttes, mille autor on hariduskogu moderaator Aivar Soe, on vastus küsimusele, millist kooli tahetakse, seda nii sisu kui ka vormi poolest. Hariduskogu kasutas tegevuses uuenduslikku tegevusmudeli tahvli metoodikat, mille alusel pandi kokku põhjalik kontseptsioon koolile arengukava tegevuskava koostamiseks aastani 2025.

"Loodan siiralt, et aastal 2025 leitakse kogukonnas ühiselt, et hariduskogu kogutud väärtuslikud mõtted on koostööprojektidega teoks tehtud," ütles Aivar Soe.

Hariduskogu ellukutsuja, ettevõtja Juhan Viise sõnul on oluline kooli elus hoida ja arendada. "Kool aitab hoida piirkonda elujõulisena. Nii Kadrina valla elanike arv, siinsete töökohtade arvukus kui ka kohaliku kinnisvara väärtus on otseses seoses meie kooli jätkusuutlikkusega. Elame paremini ja oleme kõik rikkamad ühes tugeva konkurentsivõimelise gümnaasiumiharidust pakkuva kooliga Kadrinas," rääkis ta.

Viise sõnul liidab hariduskogu kõiki kooliga seotud pooli ning aitab meie keskkoolil tihenevas konkurentsiheitluses pinnale jääda. "Seda pikas perspektiivis. Me ei saa leppida lihtsalt heade tulemustega. Soovime Kadrinas näha Eesti tipptasemel innovaatilist kaasaegset õpi- ja töökeskkonda, mis tagab õpilaste ja õpetajate parima koostöö ja tulemuslikkuse, Kadrina keskkooli edenemise," lisas kogu ellukutsuja.

Kadrina keskkooli direktori Arvo Pani sõnutsi näeb ta hariduskogu Kadrina valla hariduselu toetajana. "On oluline, et kvaliteetse põhihariduse kõrval nähakse ka tulemusliku ja jätkusuutliku gümnaasiumihariduse omandamise võimalust," sõnas direktor. "Kadrina keskkool pakub selleks heal tasemel vaimset õpikeskkonda, olles konkurentsivõimeline ka tuleval aastal avatava Rakvere riigigümnaasiumi kõrval. Tasemel gümnaasiumiharidus on Kadrina valla eduka arengu ja elujõulisena püsimise võti."

Hariduskogu tegevust kiitis ka Kadrina vallavanem Kairit Pihlak, kes lausus, et koostöö aitab kõigil kaugemale jõuda. "Hariduskogu tegevus on hea näide, kuidas kooliga seotud huvigrupid panustavad sisuliselt kooli arengusse. Loodan väga, et kõik huvilised leiavad aega tehtud töösse süvenemiseks ja saavad kindlustunde, et Kadrina keskkooli arendamine toetub laiapõhjalisele meeskonnatööle," kõneles Pihlak.

Uuel õppeaastal on hariduskogu fookuses kooli jätkusuutliku konkurentsivõimelise arengu tagamiseks vajaliku strateegilise planeerimise toetamine. Hariduskogu koguneb taas novembris.

Kokkuvõttega hariduskogu tegevusest 2020/2021. õppeaastal saab tutvuda Kadrina keskkooli raamatukogus, valla raamatukogus ja valla kodulehel http://www.kadrina.ee/kool2030.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles