Suvilanäitusel Paides tuleb vestlusring ja kuraatorituur

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Paides saab vaadata suvilate näitust.
Paides saab vaadata suvilate näitust. Foto: arhitektuurimuuseum

Paide muusika- ja teatrimajas avatud näitusel "Suvila. Puhkamine ja arhitektuur Eestis 20. sajandil" toimub 10. septembril vestlusring ja kuraatorituur arhitektuuriteadlase Epp Lankotsa juhtimisel.

Näituse kuraator Epp Lankots kõneleb mitmepalgelisest nõukogude puhkearhitektuurist, ajaloolane Tiiu Saarist Paide-lähedase Joodi suvilarajooni kujunemisloost ning kogukonnaaktivist Margit Udam sellest, kuidas Joodi on aegade jooksul muutunud ja kuidas jaguneb see piirkond n-ö uueks ja vanaks Joodiks. 

Oodatud on ka teiste, eeskätt Järvamaa suvilarajoonide ja puhkebaaside kogemuste ja mälestuste jagajad. Vestlusele järgneb ringkäik näitusel Epp Lankotsa juhatusel.

Näitus, mille kuraatorid on arhitektuuriteadlased Triin Ojari ja Epp Lankots, pälvis suure publikumenu, aga ka 2020. aasta riigi kultuuripreemia ning Eesti Kultuurkapitali arhitektuuri sihtkapitali näituse aastapreemia nominatsiooni.

Näitusega kaasneb Triin Ojari ja Epp Lankotsa koostatud ning Laura Pappa kujundatud raamat "Suvila. Puhkamine ja arhitektuur Eestis 20. sajandil", mis pälvis mullu Eesti kauneima raamatu tiitli ja valiti ka maailma kauneimate raamatute sekka.

Vestlusring ja kuraatorituur arhitektuuriteadlase Epp Lankotsa juhtimisel algab reedel, 10. septembril kell 18. Näitus on avatud septembri lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles