Sotsiaaldemokraadid avalikustasid oma linnapeakandidaadi

Eva Samolberg
, peatoimetaja
Copy
Esiplaanil Laila Talunik, taamal Triin Varek.
Esiplaanil Laila Talunik, taamal Triin Varek. Foto: Marianne Loorents

Rakvere sotsiaaldemokraadid kinnitasid eile õhtul Rakvere linnapeakandidaadiks ja valimiste esinumbriks praeguse abilinnapea Laila Taluniku, kes praegu kureerib linna spordi-, kultuuri- ja hariduselu ning noorsootööd.

Taluniku sõnul on Rakvere viimastel aastatel jõudsalt arenenud ja ka linna üldilme on muutunud palju kenamaks. "Linna hooneid ja tänavaid on korrastatud ning see töö jätkub, meil on toimiv kultuuri- ja spordielu, aga midagi jääb vajaka. Tundub, nagu hoog oleks raugenud ja Rakvere vajaks uut särtsu," rääkis Talunik.

Laila Talunik on saanud rakendusliku kõrghariduse Tartu kõrgemast kunstikoolist ning omandanud Tartu ülikoolis magistrikraadi kultuurikorralduses. Varasemalt töötas Talunik Rakvere teatri turundusjuhina.

Praeguseks on teada, et keskerakonna linnapeakandidaat Rakveres on praegune meer Triin Varek, Isamaal linnavolikogu esimees Mihkel Juhkami, Eesti 200 linnapeakandidaat on Rainer Miltop. Linnapeakandidaadiga pole lagedale tulnud veel reformierakond, mille piirkondlik juht Aleksandr Holst mõni aeg tagasi ameti maha pani.

Augustis kommenteeris erakonna maakonnaorganisatsiooni juhatusse kuuluv Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla Virumaa Teatajale, et nad on hetkel juhita ja valimisteks valmistuvad omavalitsustes tegutsevad piirkonnaorganisatsioonid omaette. "Uue juhi võimalikest kandidaatidest oleme rääkinud, aga keegi pole veel jah öelnud ja seega ma ei spekuleeri," rääkis ta. "Aleksandr Holsti tunnen ma isiklikult pikalt ning temaga on olnud hea koostöö. See, et ka hea juht väsib, on normaalne, vahel peabki puhkama. Las aeg annab veidi arutust. Loodan, et mingil hetkel on Aleksandr Holst jälle maakonna avalike ühishuvide juures tagasi."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles