Rahandusministeerium andis Rakvere vallale aukirja

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Rakvere vallavanemale Maido Nõlvakule (paremal) annab aukirja üle rahandusministeeriumi projektijuht Karl Annus.
Rakvere vallavanemale Maido Nõlvakule (paremal) annab aukirja üle rahandusministeeriumi projektijuht Karl Annus. Foto: Mario Mikvere

Täna käisid rahandusministeeriumi esindajad Rakvere vallamajas, et anda omavalitsusele kui eelmise aasta kõige paremale võimaluste kasutajale üle aukiri.

Rakvere vald on omavalitsus, mis arvestades elanike arvu, tagamaalisust ja tulukust, ületab võrreldes teiste omavalitsustega Eestis oma potentsiaali kõige rohkem.

Rakvere vallale antud rahandusministeeriumi aukiri.
Rakvere vallale antud rahandusministeeriumi aukiri. Foto: Mario Mikvere

Rakvere vallavanem Maido Nõlvak rääkis, et ootuspärast tulemust ületati 10,2 protsenti. "Sellist tulemust on võimalik saavutada ainult tänu meie ühtehoidvale ja üksteist toetavale meeskonnale, kes teeb oma tööd südamega, vaatamata kellaaega või nädalapäeva," sõnas vallajuht.

Omavalitsuste varem tehtud analüüsist nähtub, et elanike arv ja paiknemine ning omavalitsuse saadav tulu elaniku kohta on kõige olulisemad näitajad. Nende kolme näitaja baasil saab arvutada, mitu protsenti mõõdikutest võiks iga omavalitsus täita. Tulemuse võrdlemisel mõõdikute täitmise protsendiga saadakse näitaja, mille põhjal on võimalik öelda, kui palju omavalitsus ootusi ületas või neile alla jäi.

Rahandusministeeriumi ametnikud selgitasid Rakvere vallavalitsuse töötajatele lähemalt, mille eest aukiri anti.
Rahandusministeeriumi ametnikud selgitasid Rakvere vallavalitsuse töötajatele lähemalt, mille eest aukiri anti. Foto: Mario Mikvere

Eesti omavalitsustest ületas ootusi kõige enam Rakvere vald, kus tegelik tulemus (69%) on ootuspärasest (58,8%) 10,2 protsenti suurem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles