Põhja-Eesti maitsemärgise võib leida mõisarestoranis ja välitoitlustusel

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Altja kõrtsis on ehedad nii intrjöör kui ka pakutavad maitsed.
Altja kõrtsis on ehedad nii intrjöör kui ka pakutavad maitsed. Foto: Marianne Loorents

Põhja-Eesti maitsete aasta pole veel läbi, kuid väikese kokkuvõtte olnust ja tulevastest sündmustest teeb maitsete aasta projektijuht Eha Paas ning ülevaate saab maitsemärgise all tegutsevatest söögikohtadest.

Põhja-Eesti kohalik toit.
Põhja-Eesti kohalik toit. Foto: Arenduskoda

Põhja-Eesti kohaliku toidu märgise kandjaid ühendab tunnusväljend “Paepealsed maitsed” ja Virumaa Teataja püüab Lääne-Virumaal tegutsevaid Põhja-Eesti maitsete pakkujaid tutvustada.

Maitsemärgist kandvad ettevõtjad on seda suve kiitnud. “Aasta on toonud neile tähelepanu ja see on üks eesmärke,” kõneles projektijuht Eha Paas ja lisas, et toiduvõrgustiku arendamisel on tehtud tohutu töö. “Maitsete aasta ongi nagu saagi noppimine. Ajakirjandus on meid märganud ja ettevõtjatest on kirjutatud. Pool teed on käidud, aga liigume järjest enam eesmärgi poole, et paepealsete maitsete elamusi tullakse otsima üleeestiliselt,” rääkis Paas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles