Valimistele sisenevad kultuuritegelased ja ettevõtjad

Eva Samolberg
, peatoimetaja
Copy
Urmas Lennuk.
Urmas Lennuk. Foto: Marianne Loorents

Sotsiaaldemokraatlik erakond teatas, et Rakveres on nende nimekirjaga liitunud näitekirjanik ja lavastaja Urmas Lennuk, keskerakond on aga oma kampa saanud ettevõtja Laur Kaljuvee.

Rakvere sotsiaaldemokraatide nimekirjaga ühines tulevateks kohaliku omavalitsuse valimisteks näitekirjanik ja dramaturg Urmas Lennuk, kellele on tema enda sõnul ülimalt oluline, et noored inimesed tahaksid Rakveresse elama tulla ja siia jääda.

"Mitte ainult Eestist, vaid üle maailma. Selleks vajame hästi toimivat sotsiaalset elukeskkonda ühtviisi nii lastele, noortele kui lastevanematele. Noortele huvilinnak, tasuta lasteaed, linnaruumi originaalseid kunsti- ja kultuurisündmusi, Rakvere ülikoolilinnaks!" tõi Urmas Lennuk sotsiaaldemokraatide valimisprogrammist esile mõningad mõtted.

Ettevõtja Laur Kaljuvee soovib panna oma kogemuse kodulinna kasuks tööle ja kandideerib eelseisvatel kohalike omavalitsuste valimistel Eesti Keskerakonna nimekirjas Rakvere linnas.

Laur Kaljuvee.
Laur Kaljuvee. Foto: Meelis Meilbaum

Laur Kaljuvee sõnul seisab Rakvere sarnaselt teiste asulatega silmitsi noorte väljarände probleemiga ning üheks lahenduseks on tema sõnul tänapäevase ja mitmekülgse hariduse pakkumine ning seejuures ettevõtluse ja noorte ettevõtlikkuse senisest jõudsam edendamine piirkonnas, ning seda saab suunata ja ellu viia eelkõige just kohalik poliitika.

"On vaja luua ettevõtjatest ja haridusjuhtidest koosnev mõttekogu, leidmaks võimalusi piirkonna ettevõtluse hoogustamiseks, ning teha seda läbi koostöö tihendamise noorte ja koolidega," rõhutas Laur Kaljuvee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles