Sivar Irval: mis on ühist jalgpallil ja Arvo Pärdil?

, keskerakonna kandidaat Rakveres
Copy
Sivar Irval.
Sivar Irval. Foto: Erakogu

Üks väheseid valdkondi, mille puhul ei saa kunagi öelda, et sellesse investeerimine oli viga, on noorte huvitegevus. Eriti oluline on see väikeste linnade ja alevite puhul, kus noortel pole sageli midagi teha või ei osata neid kuidagi suunata põnevate ning harivate tegevuste juurde.

Küll ei ole piisavalt huviringe, juhendajaid ja kohti, kus üht või teist tegevust korraldada. Kindlasti arvab nii mõnigi, et ah, see pole ju nii oluline, küll lapsed kasvavad ise ja midagi neist ikka saab. Selline suhtumine on vale. Jah, midagi neist ikka saab, aga võibolla oleks saanud minna paremini? Kui veidigi pingutada.

Hea näitena meenub kohe Island, kus võeti nõuks noorte alkoholi pruukimise ja suitsetamise vastu võitlemisel viia neid spordi, eelkõige jalgpalli juurde. 1990. aastal olid Islandi noored alkoholi tarvitamises Euroopas esirinnas ning mitte ükski ähvardus ega karistus ei aidanud. Seega otsustati suunata noored sportima – mitmesuguste trennide ning huviringide arv hakkas tänu riigi toetusele aina kasvama ja erilise tähelepanu võitis jalgpall.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles