Oodatakse vihjeid lagunemisohtlikest ehitistest

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Mahajäetud maja Rabasaare külas.
Mahajäetud maja Rabasaare külas. Foto: Marianne Loorents

Tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve amet (TTJA) pikendas suve hakul alanud kampaaniat, mille raames oodatakse tähelepanelike kodanike vihjeid varisemisohtlikest ehitistest. Seni on laekunud 177 teadet, kampaania kestab veel 26. septembrini.

"Meil on hea meel, et suvine kampaania on olnud edukas ja produktiivne," sõnas TTJA ehitus- ja raudteeosakonna juhataja Kati Tamtik, tänades neid, kes juba vihjeid saatnud on. "Palume jätkuvalt inimestel tähelepanelikult enda kodukohas ja Eestis ringi reisides vaadelda ümbrust ja ehitisi ning selgelt ohtlikku ehitist nähes sellest vähemalt ühe ülevaatliku foto teha ning koos täpsema kirjeldusega meile saata."

Ehitised peavad olema ohutud igal ajahetkel, seda ka olukorras, kus neid ei kasutata. Amet ootab teavitusi näiteks ohtlikest hoonetest, millel on sisse vajunud katus, lagunenud fassaad, avatud sissepääs; samuti hooldamata mänguväljakutest ning katmata kaevudest või aukudest, kuhu on oht sisse kukkuda. Milliste ehitiste kohta täpsemalt teavitusi saata, saab lugeda TTJA kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles